

## 2022 PROGRAMME

## Tuesday 6<sup>th</sup> December

6:00pm	Welcome Function - Christchurch Town Hall Foyer, Exhibition Area
5:00pm	Registrations Open

Mental health factors in the context of

regulatory prosecutions

Anthony Rogers & Stuart Ryan

30 mins

Wednesday 7th December	Wed	nesda	v 7 <sup>th</sup>	Decem	nber
------------------------	-----	-------	-------------------	-------	------

12:00pm

_				
	Room	Limes Room (Plenary)	Victoria Room (Breakout Room 1)	Avon Room (Breakout Room 2)
0	8:00am	Oam Karakia / Welcome by MC / Address from Joshua Shaw, Wynn Williams, Jade Sponsor  Keynote Speaker in main plenary - Hon Tony Randerson  Keynote Speaker in main plenary - Minister David Parker		
ı	8:10am			
	8.25am			
	9.10am			
	9:55am			
•	10:30am	RMA Reform Panel  RM reform creates a changing landscape for compliance, monitoring and enforcement practices across New Zealand. Our panel of leaders in this industry from local government will explore the challenges and exciting opportunities that this era of reform provides for the environmental compliance industry Jamie O'Sullivan, Alex Miller & Sue Atherton  60 mins		
	11:00am			
5	11:30am	Largely Unchanged 1990s Sediment Treatment Design Simon Cathcart 30 mins	Bromley Waste Water Plant Kimberley Kovaks-Wilks, ECAN 30 mins	RMA Compliance & Enforcement 101

What's new with Existing use rights?

Brandon Watts & David Collins

30 mins

Janet Whiteside

60 mins

	F	A FERMI	Hilling	
5	42.20		Manufacture	A H A 1
	12:30pm 1:30pm	Lunch - Exhibition Area  Keynote speaker in main plenary - Makarini Rupene		
	2:00pm	Transforming compliance in waste  Marie Doole  30 mins	Should we call an expert?  Jamie O'Sullivan  30 mins	RMA Enforcement 201  Janet Whiteside
	2:30pm	Cleaning up a Polluted Industrial Airshed Reece Irving 30 mins	Stock Access Issues in Hill and High Country Areas Scott MacMillan 30 minutes	60 mins
	3:00pm	Managing Biofouling in Auckland Ana Paskaleff 30 mins	Security in Abatement Process  Terry Hewitt & Marie Dysart  30 mins	NPS (FW) - Fish Passage support tools Omar Seychell & Tanya Blakely 30 mins
	3:30pm	Afternoon Tea - Exhibition Area		
	3:45pm	Walking Tour - Christchurch Rebuild  3:45pm - 5:15pm		
	4:15pm	Down to Earth Emma Comrie-Thomson 30 mins	Prosecutions - Why do they fail? Stephen Quinn & Kate Rogers 30 mins	Ohau Village & Wilding Pine Fire Peter Burt 30 mins
	4:45pm	Close of Day One		
	6:00pm	Gala Dinner - Autorium, Christchurch Town Hall - Guest Sp	eaker - Jerome Partington	

Thursday 8 <sup>st</sup> December			
Room	Limes Room (Plenary)	Victoria Room (Breakout Room 1)	Avon Room (Breakout Room 2)
8.00am	Registration and arrival coffee / tea		
9.00am	Welcome by MC		
9.15am	Keynote Speaker in main plenary - Mayor Sam Broughton		
10:00am	Morning Tea		

10:30am	Privacy Compliance  Jackie Adams  60 mins	Investigation Techniques  Janet Whiteside  60 mins	
11:30am	Chasing the Rainbow Nikki Fenn 30 mins	Enforcement Orders: A Users Guide Laura Bielby & Jade Magrath	Field Trip - Christchurch Cathedral The Field Trip begins in the Avon Room 10:30am till 1:00pm
12:00pm	A Pet Food Prosecution Stuart Standen 30 mins	60 mins	
12:30pm	Lunch - Exhibition Area		
1:30pm	MfE Presentation on new Enforcement Tools   60min - Marie Doole, Joseph Edlin & Jos Fryer		
2:30pm	Official closing of the conference   10min		
2:40pm	IRO vs Whitebait Structures Kiri Kirkwood 30 mins	Developing an Effective Enforcement Model  Jesse Hindt  30 mins	The Rewards and Perils of Cross-Examination Tim McGuigan & Joshua Shaw
3:10pm	Less Focus on Spray Drift Jane Lamb 30 mins	Re-purposing an Abatement Notice Hamish Sutherland & Georgia Hodges 30 mins	60 mins
3:40pm	Implementing Farm Environment Plans, Audits and Practices in Canterbury Victoria Wilson & Alastair Rutherford 30 mins	The role of the Permitted Activity  Amanda de Jong  30 mins	Agency Responsibilities under HSNO  Kareema Yousif  30 mins
4:10pm	Conference sessions end		
4:10pm	Afternoon Tea		
4:45pm	Close of Conference		
1	121 163 113		















