EC Conference 2015 - Conference Agenda

WELCOME NETWORKING: Sunday 01 November 2015

Registration Opens - Welcome drinks early arrivals. Snacks provided, Cash bar. 5.00pm

DAY ONE: Monday 02 November 2015

8.00am Registration, arrival tea/coffee

8.30am 20 Welcome by Master of Ceremonies: Jackie Adams, West Coast RC Karakia 60 INTERNATIONAL KEYNOTE ADDRESS: TBC 8.50am

45 KEYNOTE: Sir Geoffrey Palmer Q.C. Ruminations on Problems with the RMA 9 55 am 10.40am 25 Networking Refreshment Break

Pollution Prevention /Compliance Compliance Enforcement: 11.10am 15 Earthworks - Erosion & Sediment Control Enforcement 101 plementation of Kauri Dieback Radleigh Cairns, Tauranga City Council John Morris, Eastern Bay of Plenty DC Management Nick Waipara, Ak Council 30min 50min 11.25am 30 30mir 11.40am 45 **Construction Management Plans Conditions and** Fly Tipping Application John Hickman 30min Michael Parsonson, Sthn Skies Environ 11 55am 60 Dean Allen, Ak Council 60min 12.10pm 75 Enforcement Orders - Pros & Cons lanet **BOPRC v Comanche Holdings** John Morris, Bay of Plenty Regional Counci Whiteside, AK Council 30 min 30min 12.25pm 90 40 12.40pm Lunch

Pollution Prevention /Compliance Compliance: Enforcement: 2 Managing Consents with Online Systems Consistency in Enforcement 1.30pm 15 Sampling Christine Oakey, 4Sight Consulting lanet Whiteside & Cushla Barfoot, Ak Council & Phillip Russell, AK Council Peter Robinson, Hills Labs 60min 45min 1.45pm 30 45min 2.00pm 45 2.15pm 60 **Identifying Risks to Tree Health and Safety** Use of Drones **Options for Initial Remedial Actions** Environment Southland Phillip Russell, Ak Council Civil Aviation Authority Grounding of the MV Lake Tri-View on the 2.30pm 75 45min 45min Waiwhakaiho Bruce Pope & Jared Glasgow, Taranaki RC 2.45pm 90 30min 3.00pm 25 Afternoon Tea **Compliance:** Enforcement: Health & Safety: 3.30pm 15 Small Sites Issues - a proactive approach Graham Getting Back to Basics, Mistakes & Defusing Abusive & Angry People Jones, AK Council Tips for Witnesses ance Burdett, WARN Intl 30 45min 45min Karenza Da Silva & Jared Glasgow, 4.00pm 45



	KEY	
15 Mins		
30 Mins		
50 101113		
45 Mins		
60 Mins		
90 Mins		

KEY
15 Mins
30 Mins
45 Mins
60 Mins
90 Mins

Conference Dinner - Grand Tea Room, Dinner Celebrity Dinner Speaker Te Radar, DJ Murry Sweetpants 7.00pm

Conference Dinner Networking Drinks - Grand Tea Room

Close of Day one

4.45pm 90

5.00pm

5.10pm

5.55pm 5

30 6.30pm

		DAY TWO: Tuesday 03 November 2015				
8.30am		Arrival tea/coffee				
8.45am		Welcome by Master of Ceremonies: Jackie Adams, West Coast RC				
		Compliance	Interview Training	Field Trip Presentation		
9.00am	30	Existing Use Rights - What do they Mean? Janette Campbell, Meredith Connell 60 min	Interview Training Jackie Adams Compliance and Consents Manager West Coast Regional Council	Field Trip to Waterview Connection		
9.30am	30					
10.00 am	30	Morning tea				
10.30am		Integrated Approach to Compliance and Industry Adam Duncan, AK Council 30 min	Interview Training Cont'd			
11.00am	30	Noise & its Effects: City Rail Link Case Study Jon Styles, Styles Group 30min				
11.30am	30	Municipal Wastewater Discharge to River Simon Moffitt, HBRC 30min				
12.00pm	60	Lunch				
		Compliance	Enforcement	Pollution Prevention & Incident Response		
1.00pm	15		Open Law Session	Land Management -Consistent Messaging		
1.15pm	30	Vibration Paul Busing & Paul Duffin KCDC 30 min	Janette Campbell & Erin Woolley, Meredith Connell 30 min	Erica van Reenen, Beef + Lamb New Zealand & Naomi Middleton, GWRC 30min		
1.30pm	45	Odour:	Body Worn Cameras for Officers	Collective Water Allocation:		
1.45pm	60	Sac McIntyre 30min	Richard Barnett, HM WRC & Brad Dannaeferd CERT Systems 30min	Ruth Sarson & Terri Young, Ecan 30min		
2.00pm	75	Feedback Loop on Conditions:	RMA offending across District Plan Boundaries:	Managing Legal Reqs vs Best Practice:		
2.30pm	90	Emma Comrie-Thomson, 4Sight Consulting & Benedict Ferguson, Ak Council 30min	David Frith & Jos Fryer, AK Council 30 min	Paula Hammond, GWRC 30min		

 2.30pm
 20

 Afternoon Tea

 2.55pm
 5

 Welcome back Master of Ceremonies: Jackie Adams, West Coast RC

Closing Keynote: Regional Sector Strategic Compliance Framework: Al Cross, GWRC 45min

L

Conference Wrap Up

Close of Day Two Delegates Depart

3.45pm 5

3.50pm

4.00pm

KEY
15 Mins
30 Mins
45 Mins
60 Mins
90 Mins